Nieuw corporate design 'Taxatieverslag' voor Vereniging Nederlandse Gemeenten - KIMMIC
23802
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23802,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.5,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Nieuw corporate design ‘Taxatieverslag’ voor Vereniging Nederlandse Gemeenten

 

In het project ‘Modelmatig Waarderen Woningen’ van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), werken belastingorganisaties en andere belanghebbenden samen aan het moderniseren van de WOZ. De Waarderingskamer controleert en beoordeelt de gemeenten op de uitvoering van de Wet Waardering onroerende zaken (Wet WOZ).

 

KIMMIC heeft voor dit project ‘Taxatieverslag Nieuwe Stijl’ een nieuw corporate ontwerp gemaakt: helder, vriendelijk en fris. Het doel is om de communicatie met de burger (woningeigenaren & huurders van woningen) te verbeteren en om zo het vertrouwen in de gemeente en de WOZ-waarde te verhogen.

 

Omdat het Taxatieverslag Nieuwe Stijl voor een brede doelgroep begrijpelijk en toegankelijk moet zijn, heeft KIMMIC infographics (informatieve illustraties) ontwikkeld en zijn tekst & beeld goed op elkaar afgestemd. Deze infographics geven een visuele weergave van complexe informatie zoals bijvoorbeeld de uitleg van het computermodel ‘Modelmatige Waardebepaling’.

 

Dit ontwerp wordt on- en offline gebruikt om te testen met woningeigenaren, focusgroepen en vakgenoten om uiteindelijk alle gemeenten in Nederland en uitvoeringsorganisaties te inspireren en te motiveren dit te gaan gebruiken in de toekomst.

Opdrachtgever

Vereniging Nederlandse Gemeenten i.s.m. Waarderingskamer

Date

15 maart 2021

Tags
brochure, corporateidentity, design, gemeenten, icons, infographic, infographics, ontwerp, taxatie, taxatieverslag, waarderingskamer, woz